Algemene voorwaarden

Versie geschiedenis:

09-12-2011: Initiële versie.
16-11-2012: KVK- en BTW-nummer aangepast n.a.v. wijziging rechtsvorm Ztijl.nl.

Inhoud

 1. Identiteit van de Ztijl
 2. Waar hebben de algemene voorwaarden betrekking op?
 3. Het aanbod van Ztijl
 4. Wanneer is de overeenkomst definitief?
 5. Hoe kan ik spullen retourneren?
 6. Hoe zijn de prijzen opgebouwd?
 7. Wat houdt de margeregeling in en wat zijn en margeprijzen?
 8. Hoe hoog zijn de verzendkosten?
 9. Hoe kan ik betalen?
 10. Wat is de betalingstermijn?
 11. Kan ik ook artikelen reserveren?
 12. Hoe wordt mijn bestelling afgeleverd?
 13. Geeft Ztijl garantie op de verkochte artikelen?
 14. Hoe is de aansprakelijkheid geregeld?
 15. Hoe kan ik een klacht indienen?
 16. Hoe gaat Ztijl om met mijn gegevens?
 17. Mag ik tekst en foto’s van Ztijl gebruiken?
 18. Kan ik ook goederen aan Ztijl verkopen?
 19. Kan ik ook goederen huren?

1. Identiteit van de Ztijl

Ztijl
Rodenrijseweg 365 c
2651 BT Berkel en Rodenrijs
Tel: 06 – 48 177 237
Email: info@ztijl.nl
KvK-nummer: 55614108
BTW nr/: NL851786996B01

2. Waar hebben de algemene voorwaarden betrekking op?
 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op ieder aanbod van Ztijl en op iedere overeenkomst tussen Ztijl en de klant.
 2. De tekst van de algemene voorwaarden van Ztijl is terug te vinden via de homepage van onze website ‘www.ztijl.nl’.
 3. Bij bestellingen via de webshop vragen wij u om de algemene voorwaarden te accepteren, zodat we zeker weten dat u ze heeft gelezen voordat u de bestelling afrondt.
 4. Op overeenkomsten tussen Ztijl en de klant, waar deze algemene voorwaarden betrekking op hebben, is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing.
3. Het aanbod van Ztijl
 1. Ztijl heeft een webshop met een uitgebreide en nauwkeurige omschrijving van de aangeboden spullen. De beschrijving is voldoende gedetailleerd om een goede beoordeling van het aanbod mogelijk te maken. Als Ztijl gebruik maakt van afbeeldingen zijn deze een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden goederen en/of diensten. Kennelijke vergissingen of fouten in het aanbod binden Ztijl niet.
 2. Ztijl verkoopt alleen originele vintage spullen. Gezien de leeftijd van deze spullen kunnen er gebruikssporen aanwezig zijn. Om de staat van de artikelen aan te duiden gebruiken we de volgende categorieën: uitstekend, zeer goed, goed, redelijk en matig.
 3. Ztijl controleert alle aangeboden goederen op deugdelijkheid en veiligheid. De bedrading van lampen wordt gecontroleerd en indien nodig vervangen.
 4. Elektrische apparaten worden alleen verkocht als zij werken, mits expliciet anders vermeld. We verkopen deze apparaten zonder batterijen.
 5. Ztijl verkoopt verlichting zonder gloeilampen, halogeenlampen, spaarlampen en/of led lampen.
 6. Goederen zijn leverbaar zolang de voorraad strekt.
 7. Het is mogelijk de aangeboden artikelen te bezichtigen in onze showroom in Berkel en Rodenrijs. U kunt ons mailen of bellen om een afspraak te maken. Bij de contactgegevens op de website www.ztijl.nl staat vermeld op welke tijden u zonder afspraak langs kunt komen. Door de klant veroorzaakte schade aan de bezichtigde goederen wordt doorberekend aan de klant.
4. Wanneer is de overeenkomst definitief?
 1. Bij aankoop via de webshop of via e-mail komt de overeenkomst met Ztijl tot stand op het moment dat Ztijl een (order)bevestiging verstuurd naar het door de klant opgegeven e-mailadres.
 2. Zolang Ztijl de order niet heeft bevestigd, kan de klant de overeenkomst kosteloos ontbinden.
5. Hoe kan ik spullen retourneren?
 1. Alle spullen kunnen zonder opgaaf van reden gedurende veertien dagen worden geretourneerd, tenzij anders overeengekomen. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door of namens de klant. De verzendkosten voor het retourneren zijn voor rekening van de klant.
 2. De retourzending dient van te voren bij ons aangemeld te worden (per e-mail of telefoon). U ontvangt dan indien relevant van Ztijl aanvullende verzendinstructies.
 3. Retourneren kan alleen indien verpakking en product in dezelfde staat zijn waarin Ztijl het aan de klant heeft afgeleverd.
 4. U dient bij de retourzending een briefje te doen met uw NAW-gegevens, de (kopie)factuur en uw bankrekening¬nummer.
 5. Zodra Ztijl de retourzending heeft ontvangen, zal het aankoopbedrag z.s.m., doch uiterlijk binnen de wettelijke termijn van 30 dagen worden terug betaald.
 6. Het is uiteraard ook mogelijk om de goederen op afspraak zelf terug te brengen naar onze showroom in Berkel en Rodenrijs.
 7. Het aankoopbedrag is exclusief eventueel gemaakte kosten, zoals PayPal kosten of verzendkosten.
6. Hoe zijn de prijzen opgebouwd?
 1. Alle prijzen bij Ztijl zijn in euro’s.
 2. Alle prijzen zijn inclusief BTW en exclusief eventuele PayPal kosten.
 3. Binnen Nederland verzenden we gratis (maatwerk uitgesloten), voor België rekenen we dan een opslag van € 12,50. Voor andere landen en maatwerk worden verzendkosten doorberekend. Zie voor meer informatie artikel 7. Hoe hoog zijn de verzendkosten?
 4. Eventuele douanekosten en invoerrechten zijn voor rekening van de klant.
7. Wat houdt de margeregeling in en wat zijn en margeprijzen?
 1. Ztijl hanteert in vrijwel alle gevallen margeprijzen. Dat zijn prijzen die zijn bepaald volgens de margeregeling. De margeregeling is een belastingregeling, die geldt voor gebruikte goederen zoals kunst, antiek en verzamelvoorwerpen. Er wordt alleen btw belasting betaald over de marge tussen inkoop en verkoop. Het gebruik van de margeregeling wordt vermeld op de factuur. Alle prijzen zijn dus inclusief btw, maar er wordt geen btw bedrag vermeld op de factuur.
 2. Indien Ztijl gebruik van de normale btw regeling zal dit expliciet worden vermeld in de webshop en op de factuur
8. Hoe hoog zijn de verzendkosten?
 1. Afhankelijk van de omvang van de gekochte goederen en het afleveradres zoeken wij de meest voordelige oplossing voor het verzenden. We werken alleen met gerenommeerde transportbedrijven.
 2. Ztijl werkt binnen Nederland en België met vaste transportpartners. Indien de verzending binnen de met hen gemaakte afspraken valt, is sprake van een standaardverzending. Bij een standaard verzending rekent Ztijl binnen Nederland geen verzendkosten en naar België een vast bedrag van € 12,50. Deze aanbieding geldt alleen indien de klant vooruit betaald. Bij ieder artikel in de webshop staat expliciet vermeld of gebruik kan worden gemaakt van de standaardverzending.
 3. Is het verzenden maatwerk of ligt het afleveradres buiten Nederland of België, dan worden aparte verzendkosten in rekening gebracht. U krijgt dan van ons altijd een offerte voor de verzendkosten alvorens de bestelling definitief wordt. Eventuele douanekosten en invoerrechten zijn voor rekening van de klant.
 4. Ook indien u in de webshop kiest voor betalen onder rembours (alleen mogelijk bij een afleveradres in Nederland) krijgt u via e-mail van Ztijl een offerte voor de verzendkosten.
 5. Indien u van Ztijl een offerte krijgt voor de verzendkosten, dan is uw bestelling in eerste instantie een reservering. Zodra u akkoord gaat met de verzendkosten, stuurt Ztijl u een orderbevestiging. Uw bestelling is dan definitief.
9. Hoe kan ik betalen?

Het betaalproces in geïntegreerd in de webshop. Afhankelijk van het afleveradres hanteert Ztijl de volgende betalingsmogelijkheden:

 1. Vooruit betalen via iDEAL (alleen in Nederland).
 2. Vooruit betalen via PayPal met een creditcard.
 3. Vooruit betalen via een overboeking. U kunt het totale factuurbedrag – onder vermelding van uw klantnummer en ordernummer – overmaken naar Bankrekening 41.95.91.540 t.n.v. Ztijl.nl te Berkel en Rodenrijs.
 4. Verzenden onder rembours (alleen binnen Nederland) tegen extra verzendkosten.
 5. Betalen bij afhalen (op afspraak) in Berkel en Rodenrijs.
10. Wat is de betalingstermijn?
 1. Betaling dient plaats te vinden binnen 14 dagen na bestelling via de webshop of indien relevant de ontvangst van de offerte voor de verzendkosten. Is de betaling na afloop van deze 2 weken niet bijgeschreven, dan gaat Ztijl ervan uit dat u van de bestelling afziet.
 2. Ztijl behoudt zich het recht voor, om – bij uitblijven van de betaling – het betreffende artikel opnieuw in de verkoop te brengen.
11. Kan ik ook artikelen reserveren?
 1. Het is mogelijk om artikelen te reserveren. Wij kunnen de goederen maximaal gedurende een periode van 2 weken voor u vast houden.
 2. Na die periode behoudt Ztijl zich het recht voor de artikelen weer ter verkoop aan te bieden.
12. Hoe wordt mijn bestelling afgeleverd?
 1. Zodra uw betaling bij ons binnen is, hoort u van ons de details van het transport.
 2. Verzending van uw bestelling vindt plaats binnen 5 werkdagen na ontvangst van uw betaling, tenzij een langere leveringstermijn is afgesproken.
 3. Indien u kiest voor betalen onder rembours (alleen mogelijk binnen Nederland), wordt uw bestelling binnen vijf werkdagen na het versturen van de orderbevestiging verzonden.
 4. Als plaats van levering geldt het adres dat de klant aan Ztijl kenbaar heeft gemaakt.
 5. Het risico van beschadiging en/of vermissing van goederen berust tot het moment van bezorging aan de klant bij Ztijl, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.
 6. Indien de bezorging vertraging ondervindt, of indien een bestelling niet dan wel slechts gedeeltelijk kan worden uitgevoerd, berichten wij de klant in principe binnen vijf werkdagen nadat hij de bestelling geplaatst, maar altijd binnen de wettelijke termijn van 30 dagen. Indien de bestelling niet binnen 30 dagen na plaatsing van de bestelling kan worden geleverd, heeft de klant het recht om de overeenkomst zonder kosten te ontbinden.
 7. In geval van ontbinding conform het vorige lid zal Ztijl het bedrag dat de consument betaald heeft zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen de wettelijke termijn van 30 dagen na ontbinding, terugbetalen.
 8. Indien levering van een besteld product onmogelijk blijkt te zijn, zal Ztijl zich inspannen om een vervangend artikel beschikbaar te stellen. Uiterlijk bij de bezorging zal op duidelijke en begrijpelijke wijze worden gemeld dat het bestelde artikel niet kan worden kan worden geleverd.
13. Geeft Ztijl garantie op de verkochte artikelen?
 1. Ztijl staat er voor in dat de goederen voldoen aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid met inachtneming van de in de webshop van Ztijl vermelde specificaties.
 2. Elektronische apparaten worden verkocht als verzamelobject en zijn niet geschikt voor dagelijks gebruik. Dit zal ook duidelijk vermeld staan in de beschrijving van het bewuste artikel in de webshop.
 3. De klant dient bij ontvangst van de bestelling te controleren of de kwaliteit en/of de kwantiteit overeenkomt met hetgeen beschreven is in de webshop en/of email aangaande de overeenkomst. Eventueel zichtbare gebreken dienen binnen 5 dagen na ontvangst van het product via e-mail bij Ztijl gemeld te worden.
 4. Een niet zichtbaar gebrek dient de klant binnen 14 dagen na ontdekking aan Ztijl te worden gemeld. De melding dient een zo gedetailleerd mogelijke beschrijving van het gebrek te hebben. De klacht mag via e-mail aangemeld worden.
14. Hoe is de aansprakelijkheid geregeld?
 1. De klant wordt bij aanschaf van vintage goederen verondersteld bekend te zijn met de – mogelijk van huidige wet- en regelgeving afwijkende – eisen en voorschriften die werden gesteld aan veiligheid en gebruik ten tijde dat de goederen werden vervaardigd.
 2. De klant is te allen tijde zelf verantwoordelijk voor naleving van en toezien op veilig en verantwoord gebruik van bij Ztijl gekochte goederen.
 3. Indien Ztijl aansprakelijk mocht zijn, dan is deze aansprakelijkheid beperkt tot hetgeen in deze algemene voorwaarden is geregeld.
 4. Ztijl is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard ook, ontstaan doordat Ztijl is uitgegaan van door of namens de klant verstrekte onjuiste en / of onvolledige gegevens.
 5. Indien Ztijl aansprakelijk mocht zijn voor enigerlei schade, dan is de aansprakelijkheid van Ztijl beperkt tot maximaal tweemaal de factuurwaarde van de order, althans tot dat gedeelte van de order waarop de aansprakelijkheid betrekking heeft.
 6. De aansprakelijkheid van Ztijl is in ieder geval steeds beperkt tot het bedrag der uitkering van zijn verzekeraar in voorkomend geval.
 7. Ztijl is uitsluitend aansprakelijk voor directe schade. Onder directe schade wordt uitsluitend verstaan: de redelijke kosten ter vaststelling van de oorzaak en de omvang van de schade, voor zover de vaststelling betrekking heeft op schade in de zin van deze voorwaarden; de eventuele redelijke kosten gemaakt om de gebrekkige prestatie van Ztijl aan de overeenkomst te laten beantwoorden, voor zoveel deze aan Ztijl toegerekend kunnen worden; redelijke kosten, gemaakt ter voorkoming of beperking van schade, voor zover de klant aantoont dat deze kosten hebben geleid tot beperking van directe schade als bedoeld in deze algemene voorwaarden.
 8. Ztijl is nimmer aansprakelijk voor indirecte schade, daaronder begrepen gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen en schade door bedrijfs- of andersoortige stagnatie.
 9. Ztijl is niet aansprakelijk voor schade ontstaan doordat klanten in de showroom zelf goederen uit stellingen pakken. Dit dienen zij te allen tijde aan de verkoper over te laten.
 10. De in dit artikel opgenomen beperkingen van de aansprakelijkheid gelden niet indien de schade te wijten is aan opzet of grove schuld van Ztijl.
15. Hoe kan ik een klacht indienen?
 1. Als u een klacht heeft kunt u het beste het contactformulier invullen. Wij zullen u klacht serieus in behandeling nemen. Uw klacht is voor ons een mogelijkheid om Ztijl te verbeteren.
 2. Ztijl zal ingediende klachten beantwoorden binnen een termijn van 5 werkdagen gerekend vanaf de datum van ontvangst beantwoord. Bij klachten met een langere verwerkingstijd geeft Ztijl binnen diezelfde termijn van 5 werkdagen een bericht van ontvangst en een indicatie wanneer de klant een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.
16. Hoe gaat Ztijl om met mijn gegevens?
 1. Ztijl respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en houdt zich aan de Wet persoonsregistratie. De persoonlijke informatie die u ons verschaft, zal altijd met zorg en vertrouwelijk worden behandeld.
 2. Ztijl zal uw persoonlijke gegevens gebruiken om de overeenkomst na te komen. De gegevens worden niet aan derden ter beschikking gesteld. De persoonlijke informatie bevat alle gegevens die u in het bestel formulier/ of e-mail heeft ingevuld.
 3. Ztijl maakt gebruik van een mailinglijst voor het verzenden van een nieuwsbrief. U kunt zich hiervoor aanmelden via de website van Ztijl. Iedere mailing bevat instructies om uzelf via een reply van deze lijst te verwijderen.
17. Mag ik tekst en foto’s van Ztijl gebruiken?
 1. Het is niet toegestaan om foto’s en/of teksten van Ztijl te gebruiken zonder uitdrukkelijke toestemming van Ztijl.
18. Kan ik ook goederen aan Ztijl verkopen?
 1. Ztijl koopt en verkoopt allerlei soorten goederen. Mocht u iets hebben, waarvan u denkt dat dit interessant is voor ons laat het ons weten. De goederen moeten wel in goede staat zijn. U kunt mailen of bellen. Als u e-mailt graag (indien mogelijk) een foto sturen met het bedrag dat u er voor wilt hebben.
 2. Indien de inkoopwaarde boven de €500 uitkomt, zullen wij u vragen een inkoopfactuur te ondertekenen. Met het ondertekenen van de inkoopfactuur verklaart u als leverancier van de goederen geen btw als voorbelasting heeft afgetrokken.
19. Kan ik ook goederen huren?
 1. U kunt bij ons ook goederen huren voor een bepaalde periode. U betaalt bij ons 10% van de verkoopprijs per week. Wij rekenen alleen in hele weken en één week is de kleinste eenheid. Vooraf betaalt u het aankoopbedrag als borg en bij het terug brengen krijgt u de borg minus de verhuurkosten retour.
 2. Eventuele schade aan de goederen wordt aan u doorberekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven