Prijsopbouw en btw

Prijsopbouw

  1. Alle prijzen vermeld in de webshop zijn in euro’s en inclusief transactiekosten en btw, maar exclusief eventuele rembourskosten en ook exclusief verzendkosten.
  2. De hoogte van de verzendkosten is afhankelijk van het afleveradres en de omvang/het gewicht van de bestelling. Zie Bestellingen en (offerte) verzendkosten voor meer informatie over de verzendkosten.
  3. Kennelijke vergissingen in prijzen of verzendkosten binden Ztijl niet.

Margeregeling en BTW

  1. Ztijl gebruikt standaard de margeregeling. Deze belastingregeling geldt onder andere voor gebruikte producten. Er wordt alleen btw berekend over de marge tussen inkoop en verkoop. Alle prijzen zijn inclusief btw, maar er wordt geen btw bedrag vermeld op de factuur. Het gebruik van de margeregeling wordt vermeld op de factuur: ‘ Prijzen zijn inclusief btw volgens de margeregeling (BTW inbegrepen, maar geen BTW bedrag vermeld)’.
  2. De margeregeling is voornamelijk van toepassing op particulieren binnen de EU, maar ook voor bedrijven binnen de EU zonder recht op btw-teruggave. Omdat Ztijl volgens de margeregeling minder btw hoeft te berekenen en af te dragen, dan bij de normale btw-regeling, is de totaalprijs voor deze groep gunstiger.
  3. Voor bedrijven binnen Nederland kunnen wij op verzoek ook normale btw offertes en facturen maken. Omdat Ztijl dan over het totale verkoopbedrag btw moet berekenen en afdragen, wordt het totaalbedrag inclusief btw hoger. Het bedrag exclusief btw wordt echter lager, waardoor deze mogelijkheid voor bedrijven met het recht op btw-teruggaaf interessant is. Het aanvragen van een normale btw-offerte kan eenvoudig via de webshop. U kiest op het bestelformulier voor de optie ‘Vraag een normale btw-offerte aan’. U ontvangt deze offerte later per mail.
  4. Voor bedrijven buiten Nederland, maar binnen de EU kunnen wij op verzoek offertes en facturen voor intra communautaire leveringen maken. Het aanvragen van een offerte voor een intra communautaire levering kan eenvoudig via de webshop. U kiest op het bestelformulier voor de optie ‘Vraag een offerte aan voor een intra communautaire levering’. U ontvangt deze offerte later per mail. Zonder geldig btw-nummer is de offerte niet geldig (deze mag u in het opmerkingenveld invullen). Ztijl controleert de geldigheid van het btw-nummer van de klant. Een intra communautaire levering is in principe alleen mogelijk in combinatie met verzenden. Indien de klant bij het doen van de bestelling kiest voor de optie afhalen in Berkel en Rodenrijs, dan ontvangt deze een offerte en/of factuur volgens de margeregeling.
  5. Bedrijven en particulieren buiten de EU kunnen op dit moment alleen maar kiezen voor het aanvragen van een offerte in de webshop. U ontvangt dan per mail een offerte tegen 0% btw. Deze offerte bevat ook de verzendkosten. Tenzij anders vermeld zijn alle kosten betreffende de import van de goederen -, zoals: inklaringskosten, douanerechten en btw – voor rekening van de klant.
Winkelwagen
Scroll naar boven