HALA

Hala (Hala Nederlandse Lampenfabriek N.V) Zeist is opgericht Herman Theodoor Jan Anthoin Busquet in 1932 en behoorde tot de betere verlichtingszaken in Nederland. Hala begon als importeur van Duitse lampen van de Hannoversche Lampenfabrik. Daar komt ook de naam Hala vandaan. Busquet was behalve directeur ook industrieel ontwerper en heeft diverse lampen voor Hala ontworpen. Enkele klassiekers van Hala zijn: de “Hala 144” bureaulamp, diverse lampen uit de “Zonneserie” en de Hala “Pinokkio” lamp. H.T.J.A. Busquet (1914-1977) werkte tot 1955 bij Hala.

Ontwerpen uit England. Hala maakte en verkocht de inmiddels beroemde “Herbert Terry & Sons” bureaulamp de “Angelepoise” in licentie.  Deze noemde ze de Hala-Terry No.1. Deze lampen zijn gebaseerd op de spieren in de heup.

Leuk om te weten: Hala maakte in het begin ook lampen in opdracht. Bron: Prijscourant Hala Zeist, 15 Maart 1932. Wij zijn bereid elke gewenste lamp voor u te fabriceren in zoverre ons dit mogelijk is. Bij bestelling hiervan verzoeken wij u zo mogelijk een tekening of de juiste beschrijving in te zenden.

Resultaat 1–24 van de 54 resultaten wordt getoond

Scroll naar boven