Over Ons

Ztijl Design is opgericht in mei 2006 als eenmanszaak door Hans van Son. Onder het motto ‘van je hobby je werk maken’ startte hij vanuit zijn treinwachtershuis een webwinkel in authentieke designverlichting. Al heel snel verhuisde het bedrijf naar een loods van waaruit niet alleen verlichting en accessoires, maar ook vintage meubels worden verkocht. Sinds 2012 is Ztijl officieel een VOF en versturen Hans en Renske samen naar klanten over de hele wereld.

De naam van de webshop ‘Ztijl.nl’ is bewust gekozen. Ztijl.nl (spreek uit: Stijl) staat voor vintage design meubels, verlichting en accessoires uit de 20e eeuw. De naam Ztijl.nl is een knipoog naar ‘De Stijl’, een Nederlandse kunststroming uit de jaren ’30. De Z van Ztijl verwijst naar de bekende zigzag- stoel van Gerrit Rietveld, één van de bekendste ontwerpers uit deze stroming.

Onze liefde voor design uit de 20e eeuw komt tot uitdrukking in de kwaliteit van onze vintage producten. Alles wat wij verkopen ondergaat de Ztijl Quality Check; het wordt door ons met zorg nagekeken, schoongemaakt en indien nodig vakkundig gerestaureerd. De bedrading van de verlichting wordt nagekeken door Hans zelf, van origine een gediplomeerd elektricien. Zo kan het door ons geleverde design er zonder problemen weer jaren tegenaan. Door het recyclen van gebruikte goederen proberen we een bijdrage te leveren aan de maatschappij waarin wij leven.

Scroll naar boven